Vanaf 2023 is het verplicht om een helm te dragen op een snorfiets (25km/u). Daardoor is het grootste voordeel van een snorfiets weg en heb je dezelfde helmplicht als een bromfiets/scooter (45km/u). Je hoeft jouw snorscooter niet te verkopen of weg te doen! Je kunt deze namelijk laten opvoeren en omkeuren naar een bromfiets. Je kunt dus jouw snorfiets/snorscooter om laten keuren van een blauw kenteken naar een geel kenteken. 

Dit kan vanaf 1 januari 2023 bij een RDW-erkenninghouder (zoals Jos Dijkman). Daar wordt dan alles voor je geregeld en kun je jouw snorfiets omkeuren via Jos Dijkman.

Om jouw scooter om te laten keuren kun je contact met ons opnemen via onderstaand formulier:

Snorfiets omkeuren naar bromfiets


 

Bekijk de video van Dinand & WBTuning over het omkeuren

Hoe kan ik een snorscooter omkeuren naar een bromscooter?

Als je een snorscooter wilt ombouwen naar een bromscooter, dan moet je eerst wat aanpassingen doen.  
- Het (laten) opvoeren van de scooter naar 45km/u. 
- Het her-keuren en aanvragen van een geel kenteken
- Het doorgeven van de wijziging aan de verzekeringsmaatschappij.

Voor het omkeuren heb je de volgende gegevens nodig:
- Het merk van de scooter
- Het model
- Kenteken
- Het voertuigidentificatienummer (of framenummer)
- Het typegoedkeuringsnummer (te vinden op kentekenbewijs)

Staat er geen typegoedkeuringsnummer op het kentekenbewijs? Dan kan het omkeuren alleen gedaan worden door het RDW zelf.

Snorfiets opvoeren/ombouwen naar 45km/u

Jouw snorscooter ombouwen naar een bromscooter. Dit houdt in dat de maximumsnelheid van de snorscooter verhoogd moet worden van 25 naar 45 km/u. 
Dit kun je zelf doen met de juiste onderdelen of laten doen door Jos Dijkman. Bij het opvoeren of ombouwen houden we altijd rekening met de veiligheid en stabiliteit. De meeste scooters zijn gemaakt om sneller te kunnen dan de maximum toegestane snelheid en worden later begrensd. Daardoor zijn er meestal geen aanpassingen nodig voor de veiligheid en stabiliteit.
Wanneer het opvoeren gelukt is, kunnen wij jouw snorfiets omkeuren.

Het omkeuren van de snorfiets / snorscooter

Het omkeuren van de snorfiets naar bromfiets kun je (na het opvoeren) doen bij de RDW of bij een RDW-erkenninghouder. Dat laatste is voor jou het meest makkelijk. Je hoeft hiervoor namelijk geen afspraak te maken bij de RDW. Het her-keuren/omkeuren kan namelijk meteen na het opvoeren gedaan worden.
Bij het keuren wordt de maximumsnelheid en het geluidsniveau gemeten. Voldoet jouw scooter aan de eisen om omgekeurd te worden? Dan geven wij dit na de keuring door aan het RDW. Vervolgens ontvang jij 5 werkdagen na aanmelding bij het RDW een nieuw kentekenbewijs. Vervolgens vervang je jouw blauwe kenteken voor een geel kenteken. Ook dit kunnen wij voor jou regelen via een RDW erkende kentekenplaat fabrikant. 

Het enige wat jij na de keuring nog hoeft te doen, is het doorgeven van de wijziging aan de verzekeringsmaatschappij waar je verzekerd bent. Je premie zal niet veranderen. Wel is het belangrijk dat zij op de hoogte zijn van de wijziging!

Wat kost omkeuren snorfiets / snorscooter

Het omkeuren van je snorfiets of snorscooter kost €99,95. Dit zijn de kosten voor het keuren en de wijziging doorgeven aan de RDW.
De kosten voor een nieuw kenteken en het eventuele opvoeren van jouw scooter zitten hier niet bij in.
In goed overleg kunnen we ook jouw snorfiets ophalen en weer terugbrengen wanneer de keuring klaar is.

Verplichtingen van een bromfiets

Wanneer we klaar zijn met jouw 25km/u snorfiets omkeuren, heb je een bromfiets. Hierdoor moet je ook voldoen aan de regels voor een bromfiets. 
In het principe zit er niet zo veel verschil in. Wel moet je je houden aan de verkeersregels voor een bromfiets. 
Daarnaast is het verplicht om je blauwe kenteken te vervangen voor een geel kenteken

Snorfiets omkeuren / Scooter omkeuren

Laden...